shadow

Протидія торгівлі людьми: в Україні стартувала інформкампанія

30 липня у світі відзначають Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Він був започаткований у 2013 році Генеральною Асамблеєю ОНН з метою підвищення рівня поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочення людей активно допомагати постраждалим та протидіяти торгівлі людьми.

Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, яка не втрачає своєї актуальності і у XXI столітті для жодної країни світу. За даними представництва Міжнародної організації з міграції, понад 300 000 людей в Україні постраждали від торгівлі людьми з 1991 року.

Наразі для українців, в умовах воєнного стану, ризик потрапляння в ситуацію торгівлі людьми як всередині країни, так і за її межами став ще більшим. Багато громадян переїхали із зони бойових дій в інші регіони або закордон та шукають нову роботу.

Якщо раніше поняття «торгівля людьми» включало в себе здебільшого сексуальне рабство, то сьогодні воно увібрало широкий спектр форм: від трудової експлуатації до нелегальної трансплантації органів. Держава вживає різноманітні заходи з попередження торгівлі людьми та боротьби з нею.

Для отримання додаткової інформації про проблему торгівлі людьми, а також контактів організацій, які працюють у напрямі протидії торгівлі людьми, відвідайте сайт: https://stoptrafficking.org

Увага!Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів:Зі стаціонарних телефонів в Україні – 0 800 505 501З мобільних телефонів в Україні – 527 Безкоштовно та конфіденційно. Щодня з 8.00 до 20.00Урядова лінія з протидії торгівлі людьми – 15-47 Уповноважений Верховної Ради України з прав людини – 0 800 501 720